Laadpalen

Mobiliteit staat steeds meer onder spanning. Letterlijk; want de transitie van fossiele brandstof naar elektriciteit is in volle gang. De kans is dan ook groot dat jouw (elektrisch) wagenpark op dit moment of binnen geringe tijd dusdanig groot is dat het zich loont om een laadpaal of een snellader te laten plaatsen op jouw locatie.

Heb je advies nodig? Wij denken graag met je mee en geven advies dat aansluit bij jouw behoeftes.

Elektrisch laden met AVIA VOLT

De AVIA VOLT AC-laadpalen hebben een mooie vormgeving en zijn volledig voorbereid op zakelijk laden. Dynamic load balancing zorgt voor een optimale verdeling van de beschikbare stroomcapaciteit. Hiermee kunnen meerdere laadpunten met uw bestaande netaansluiting worden gerealiseerd.

Plug & Charge laadpaal

Stekker in de laadpaal en laden maar! De snelste en simpelste oplossing voor een laadpaal. Voor het laden is geen laadpas nodig waardoor iedereen kan opladen aan jouw laadpaal. Ook ben je voorbereid op de nieuwste generatie elektrische auto's. Laat je adviseren in een adviesgesprek en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Laadpaal met Smart Charging diensten

Alle voordelen van de Plug & Charge laadpaal, maar dan moet je door middel van een laadpas autorisatie geven om het laden te starten. Je kunt daardoor zelf kiezen of je de paal open wil stellen voor derden. Rijd je de auto zakelijk? Dan kun je de laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever. Gegevens en verbruik van stroom zijn eenvoudig in te zien.

"Duurzamer de toekomst in met AVIA"

Snelladen met AVIA VOLT

Wilt u snelladen op uw locatie? Kies dan voor een DC laadoplossing. Laden met een DC lader gaat sneller doordat deze de stroom rechtstreeks aan de accu van de auto levert.

Geschikt voor elektrische auto’s, bussen, vrachtwagens en boten. Wij vertalen uw behoefte graag naar het juiste advies.

Kiest u voor een AVIA VOLT DC laadpaal, dan kiest u voor een slimme oplossing. De lader weet namelijk zelf hoe de beschikbare stroom het beste verdeeld kan worden als er meerdere voertuigen staan te laden. Onze DC oplossingen zijn modulair en schaalbaar (Power Unit / Satellite) en verplaatsbaar (Movable Charger) en daarmee toekomstbestendig.

AVIA Movable Charger

Snel laden overal waar je het nodig hebt!

AVIA VOLT Movable Charger is een verplaatsbare snellader die geschikt is voor alle elektrische voertuigen en zowel binnen als buiten kan worden geplaatst. Het enige dat je nodig hebt, is krachtstroom en een vijfpolige 63 of 32 Ampère stopcontact om de lader aan te sluiten.

AVIA Power Unit

Om aan je behoeften te voldoen, nu en in de toekomst.

De AVIA VOLT Power Unit is een modulaire en schaalbare snellaadkast. De Power Unit biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor het opladen van elektrische voertuigen. Ideaal voor bedrijven die hun elektrische wagenpark verder willen uitbreiden.

AVIA Satellite

Dynamische stroomverdeling met satelliet-laadpalen.

Het AVIA VOLT Satellite laadsysteem is een snellaadsysteem voor alle soorten elektrische voertuigen en voor grote en wijdverbreide wagenparken. Bij behoefte aan gelijktijdig, frequent, dynamisch snelladen zijn de satelliet-laadpalen uitermate geschikt.Kom in aanmerking voor de MIA investeringsaftrek van 45%

Als je ondernemer bent in Nederland, dan kan je profiteren van de milieu-investeringsaftrek. Hiermee kan het geïnvesteerde bedrag voor je laadpaal tot 45% in mindering worden gebracht op de fiscale winst. Om in aanmerking te komen voor de milieu-investeringsaftrek moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarden op een rij:

  • Totale investering bedraagt tenminste €2.500.
  • Laadpunt moet op eigen terrein staan.
  • Het oplaadpunt mag alleen gebruikt worden voor voertuigen in eigen beheer.
  • Het laadpunt moet voorzien zijn van een OCPP-certificaat (al onze laadpalen zijn voorzien van een OCPP-certificaat).Het plaatsen van laadpalen brengt vele keuzes met zich mee

Er zijn veel opties op het gebied van laadpalen. Zoveel zelfs dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij kunnen jou adviseren en begeleiden in de keuzes die je gaat maken. Wat is de beste plek voor het plaatsen van de laadpalen? Wil ik laden of is snelladen een betere optie? Hebben mijn medewerkers thuis ook een laadpaal nodig? Wij denken graag met je mee en geven advies dat aansluit bij jouw behoeftes.

 

Welke verschillende soorten laadpalen zijn er?

Er zijn verschillende soorten laadpalen. Een AC laadpaal is een laadpaal zoals we die meestal kennen; bij huis of bij bedrijven. Langs de snelweg vind je voornamelijk snelladers, dit noemen we ook wel DC laders. De AVIA VOLT AC laadpalen die wij aanbieden, zijn: Plug & Charge laadpaal en Laadpaal met Smart Charging diensten. De DC laders die wij aanbieden, zijn: AVIA VOLT Movable Charger, AVIA VOLT Power Unit en de AVIA VOLT Satellite.

Wat is het verschil tussen AC en DC laden?

Het verschil tussen een AC en DC lader is de locatie waar de stroom wordt omgezet. Bij AC gebeurt dit in de auto. Bij DC in de lader. Doordat er beperkte ruimte beschikbaar is in een auto, is de omvormer klein. Stroom wordt daardoor langzamer omgezet van AC naar DC. AC laden duurt langer. DC snelladers leveren stroom en voeden direct de accu. De omvormer zit in de lader zelf, die is daardoor groter en krachtiger. Laden gaat sneller.

Wil ik laden of snelladen?

Het is afhankelijk van jouw situatie of je beter kunt kiezen voor laden of snelladen. De keuze wordt onder andere beïnvloed door het aantal elektrische voertuigen in jouw wagenpark, eventuele uitbreiding van jouw elektrische wagenpark en het aantal kilometers dat er gereden wordt voor er weer geladen kan worden. Een snellader (DC) is een grotere investering dan een AC laadpaal. Het kan voor jouw bedrijf en voor de toekomst wel geschikt zijn, maar een AC laadpaal kan in veel situaties voldoende zijn. Afhankelijk van jouw situatie en behoeftes geven wij advies.

Als ik overschakel naar elektrische voertuigen, hebben mijn medewerkers dan ook een laadpaal thuis nodig?

Als je als bedrijf elektrische voertuigen hebt aangeschaft, kan het handig zijn om medewerkers naast bij het bedrijf ook de mogelijkheid te geven de auto thuis op te laten laden. Hiervoor kunnen wij laadpalen op eigen terrein bij jouw medewerkers plaatsen. We bespreken aan de hand van het gewenste aantal AC laders hoe de plaatsing van de laadpalen, de backoffice en facturatie in zijn werk gaat.

Waarom een laadpaal van AVIA Weghorst?

Bij AVIA Weghorst staat kwaliteit en service voorop. Dat zie je overal in terug. Ook in onze laadpalen. De AVIA AC laadpalen hebben een mooie vormgeving en zijn volledig voorbereid op zowel privé als zakelijk laden. Dynamic load balancing zorgt voor een optimale verdeling van de beschikbare stroomcapaciteit. Hiermee kunnen meerdere laadpunten met jouw bestaande netaansluiting worden gerealiseerd. Wij bieden DC (snel)laadoplossingen voor elektrische auto's, bussen, vrachtwagens en boten. Kies je voor de AVIA DC laadpaal, dan kies je voor een slimme oplossing. De lader weet namelijk zelf hoe de beschikbare stroom het beste verdeeld kan worden als er meerdere voertuigen staan te laden. Onze DC oplossingen zijn verplaatsbaar, modulair en schaalbaar en daarmee toekomstbestendig.

Laadpaal bestellen of advies nodig?

Wij denken graag met je mee en geven advies dat aansluit bij jouw behoeftes.