Al meer dan 90 jaar
brandstofleverancier

AVIA Weghorst is al meer dan 90 jaar brandstofleverancier. Door de opkomst van nieuwe energiebronnen, hebben we ons als familiebedrijf meerdere malen getransformeerd. Juist onze kracht om mee te bewegen en de onbegrensde nieuwsgierigheid om in veranderende behoeften te voorzien, is wat AVIA Weghorst onderscheidend maakt.

AVIA Weghorst door de jaren heen
Sinds 1931

Talent voor transitie

Waar we in 1931 nog kolen en turf verkochten, gingen we na de Tweede Wereldoorlog over op vloeibare verwarmingsbrandstof. In de jaren zestig wordt er aardgas in Slochteren gevonden en langzaam aan worden alle huishoudens aangesloten op aardgas. Door deze verandering gaat Weghorst zich op vloeibare motorbrandstoffen richten.

Ook de volgende benodigde energietransitie is ons niet ontgaan. Onze eigen opgedane kennis van de afgelopen transformaties zetten we in, om klanten te ondersteunen in hun transitie naar een schone en energierijke toekomst. Door middel van dynamische en schaalbare laadoplossingen en de ontwikkeling van onze duurzame energiemix.

We zijn inmiddels al 90 jaar een familiebedrijf dat vanuit persoonlijke relaties verschillende energietransities heeft weten om te zetten naar excellente service.

AVIA Nederland

In Nederland voeren 5 zelfstandige ondernemingen in de brandstof- en smeeroliebranche de AVIA-licentie. Achilles Brandstoffen Maatschappij, Marees & Kistemaker, SO Retail, Vollenhoven Olie en Weghorst Oliko Retail B.V. vormen samen AVIA Nederland. Als snelstgroeiende coöperatie voor brandstoffen en het tweede merk als het om locatiedichtheid gaat, beheren wij 365 tankstations in en rond dorpen en langs doorgaande provinciale wegen. Met zo’n 1.000 medewerkers in dienst bedient AVIA Nederland maandelijks ruim 2 miljoen klanten.

AVIA Internationaal

AVIA is van oorsprong een Zwitsers merk en werd in 1927 door oliehandelaren in het leven geroepen. Onder het motto ‘samen staan we sterker’ werd in 1960 AVIA International opgericht. Vandaag de dag bestaat het merk uit meer dan 90 zelfstandige, onafhankelijke oliebedrijven in 15 West-Europese landen, waaronder Nederland. Dit resulteert in zo’n 3.500 tankstations door heel Europa waar de welbekende rood-witte vlag van AVIA wappert.