Totaaloplossing

Wij bieden een totaaloplossing aan voor bedrijven. Dit wil zeggen dat we jouw bedrijf ondersteunen in het aanschaffen van een laadvoorziening van A tot Z. Vanaf het inventariseren tot aan het installeren en activeren van de laadvoorziening. 

Heb je advies nodig? Wij denken graag met je mee en geven advies dat aansluit bij jouw behoeftes.

Drie verschillende fases met AVIA VOLT

Wij helpen bedrijven van A tot Z en doen dit in 3 verschillende fases.

In het begin van fase één wordt er een inventarisatie gemaakt, een advies gegeven en een gedetailleerd voorstel gemaakt. Ook helpen we bij het aanvragen van vergunningen en het in orde maken van het netbeheer.

Tijdens de tweede fase wordt alles klaargestoomd om de laadpaal te realiseren, zoals het leveren en installeren van de hardware.

De reis eindigt in fase drie waarin de hardware is geïnstalleerd en er gebruik kan worden gemaakt van de backoffice en 24/7 klantenservice.

"Duurzamer de toekomst in met AVIA"

Snelladen met AVIA VOLT

Wil je snelladen op jouw locatie? Kies dan voor een DC laadoplossing. Laden met een DC lader gaat sneller doordat deze de stroom rechtstreeks aan de accu van de auto levert. Voor het laden van trucks heb je altijd een DC laadoplossing nodig. Wil jij verschillende merken trucks zo optimaal en efficiënt mogelijk laden? Kies dan voor de AVIA VOLT laadoplossing.

Geschikt voor elektrische auto’s, bussen, vrachtwagens en boten. Wij vertalen jouw behoefte graag naar het juiste advies.

Kies je voor een AVIA VOLT DC laadpaal, dan kies je voor een slimme oplossing. De lader weet namelijk zelf hoe de beschikbare stroom het beste verdeeld kan worden als er meerdere voertuigen staan te laden. Onze DC oplossingen zijn modulair, schaalbaar en verplaatsbaar en daarmee toekomstbestendig.

Verplaatsbaar

Snel laden overal waar je het nodig hebt!

De Movable Charger is een verplaatsbare snellader die geschikt is voor alle elektrische voertuigen. Deze lader biedt 40 kW puur laadvermogen en heeft een gelijktijdige laadoptie die 20 kW aan elke stekker levert. Het enige dat je nodig hebt, is krachtstroom en een vijfpolige 63 of 32 Ampère aansluiting om de lader aan te sluiten.

Het is een gebruiksvriendelijke snellader die overal kan worden ingezet.

Power Unit + Sattelite AVIA VOLT

Vaste opstelling

Om aan je behoeften te voldoen, nu en in de toekomst.

De Power Unit is een modulaire en schaalbare snellaadkast waarop de satelliet-laadpalen zijn aangesloten. Het Satellite laadsysteem is een snellaadsysteem voor alle soorten elektrische voertuigen en voor grote en wijdverbreide wagenparken. Bij behoefte aan gelijktijdig, frequent, dynamisch snelladen zijn de satelliet-laadpalen uitermate geschikt.

Ideaal voor bedrijven die hun elektrische wagenpark verder willen uitbreiden.Laden met AVIA VOLT

De AVIA VOLT AC-laadpalen hebben een mooie vormgeving en zijn volledig voorbereid op zakelijk laden. Dynamic load balancing zorgt voor een optimale verdeling van de beschikbare stroomcapaciteit. Hiermee kunnen meerdere laadpunten met uw bestaande netaansluiting worden gerealiseerd.

Laadpaal voor kantoor

Met de AVIA VOLT AC laadpaal ben je voorbereid op de nieuwste generatie elektrische auto's en dus klaar voor de toekomst. ​De laadpaal biedt genoeg vermogen om het wagenpark gedurende de werkdag te voorzien van stroom. De laadpaal is uniek doordat het een modulair laadsysteem is met een extreem sterke buitenkant. Hierdoor blijft de slimme techniek goed beschermd.

Laadpaal voor thuis

De AVIA VOLT AC laadpaal voor thuis is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te installeren. Middels een laadpas geef je autorisatie om het laden te starten. Je kunt daardoor zelf kiezen of je de paal open wil stellen voor derden. Rijd je de auto zakelijk? Dan kun je de laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever. Gegevens en verbruik van stroom zijn eenvoudig in te zien.

" Moeiteloos laden met AVIA VOLT"

Het plaatsen van laadpalen brengt vele keuzes met zich mee

Er zijn veel opties op het gebied van laadpalen. Zoveel zelfs dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij kunnen jou adviseren en begeleiden in de keuzes die je gaat maken. Wat is de beste plek voor het plaatsen van de laadpalen? Wil ik laden of is snelladen een betere optie? Hebben mijn medewerkers thuis ook een laadpaal nodig? Wij denken graag met je mee en geven advies dat aansluit bij jouw behoeftes.

 

Welke verschillende soorten laadpalen zijn er?

Er zijn verschillende soorten laadpalen. Een AC laadpaal is een laadpaal zoals we die meestal kennen; bij huis of bij bedrijven. Langs de snelweg vind je voornamelijk snelladers, dit noemen we ook wel DC laders. De AVIA VOLT AC laadpalen die wij aanbieden, zijn: Plug & Charge laadpaal en Laadpaal met Smart Charging diensten. De DC laders die wij aanbieden, zijn: Movable Charger, Power Unit en de Satellite.

Wat is het verschil tussen AC en DC laden?

Het verschil tussen een AC en DC lader is de locatie waar de stroom wordt omgezet. Bij AC gebeurt dit in de auto. Bij DC in de lader. Doordat er beperkte ruimte beschikbaar is in een auto, is de omvormer klein. Stroom wordt daardoor langzamer omgezet van AC naar DC. AC laden duurt langer. DC snelladers leveren stroom en voeden direct de accu. De omvormer zit in de lader zelf, die is daardoor groter en krachtiger. Laden gaat sneller.

Wil ik laden of snelladen?

Het is afhankelijk van jouw situatie of je beter kunt kiezen voor laden of snelladen. De keuze wordt onder andere beïnvloed door het aantal elektrische voertuigen in jouw wagenpark, eventuele uitbreiding van jouw elektrische wagenpark en het aantal kilometers dat er gereden wordt voor er weer geladen kan worden. Een snellader (DC) is een grotere investering dan een AC laadpaal. Het kan voor jouw bedrijf en voor de toekomst wel geschikt zijn, maar een AC laadpaal kan in veel situaties voldoende zijn. Afhankelijk van jouw situatie en behoeftes geven wij advies.

Als ik overschakel naar elektrische voertuigen, hebben mijn medewerkers dan ook een laadpaal thuis nodig?

Als je als bedrijf elektrische voertuigen hebt aangeschaft, kan het handig zijn om medewerkers naast bij het bedrijf ook de mogelijkheid te geven de auto thuis op te laten laden. Hiervoor kunnen wij laadpalen op eigen terrein bij jouw medewerkers plaatsen. We bespreken aan de hand van het gewenste aantal AC laders hoe de plaatsing van de laadpalen, de backoffice en facturatie in zijn werk gaat.

Waarom een laadpaal van AVIA Weghorst?

Bij AVIA Weghorst staat kwaliteit en service voorop. Dat zie je overal in terug. Ook in onze laadpalen. De AVIA AC laadpalen hebben een mooie vormgeving en zijn volledig voorbereid op zowel privé als zakelijk laden. Dynamic load balancing zorgt voor een optimale verdeling van de beschikbare stroomcapaciteit. Hiermee kunnen meerdere laadpunten met jouw bestaande netaansluiting worden gerealiseerd. Wij bieden DC (snel)laadoplossingen voor elektrische auto's, bussen, vrachtwagens en boten. Kies je voor de AVIA DC laadpaal, dan kies je voor een slimme oplossing. De lader weet namelijk zelf hoe de beschikbare stroom het beste verdeeld kan worden als er meerdere voertuigen staan te laden. Onze DC oplossingen zijn verplaatsbaar, modulair en schaalbaar en daarmee toekomstbestendig.

Hoe laad ik mijn elektrische truck op?

Voor het laden van elektrische trucks heb je altijd een DC laadoplossing nodig. Om een juiste afweging te maken in de keuze voor de laadinfrastructuur én om een kosten efficiënte afweging te kunnen maken is een route- en wagenparkanalyse belangrijk. Deze analyse voeren wij volledig vrijblijvend, samen met jou, uit en is de solide basis voor een passende laadinfrastructuur. Uiteindelijk is de gewenste laadsnelheid voor het laden van jouw wagenpark afhankelijk van verschillende factoren; de kilometrage van de voertuigen per dag, de grootte van het accupakket en de beschikbare tijd om te laden. Deze variabelen nemen wij onder andere mee in de analyse om voor jou een oplossing op maat uit te werken. Uiteraard ben je voor het laden van vrachtwagens via zon- en/of accuopslag ook bij ons aan het juiste adres!Interesse of meer informatie?

Wij denken graag met je mee en geven advies dat aansluit bij jouw behoeftes.Bedrijven die gebruik maken van onze laadoplossingen