LPG

LPG, ofwel autogas, is een mix van propaan en butaan. Een auto heeft een speciale LPG-installatie nodig om op deze brandstof te kunnen rijden. De installatie kan óf achteraf worden ingebouwd óf al in de fabriek geïnstalleerd worden. Een LPG-auto heeft ook altijd een benzinetank. De meeste LPG-auto’s starten met benzine en gaan daarna over naar LPG. Bekijk op de AVIA tankstationzoeker of er een tankstation bij jou in de buurt is die LPG aanbiedt.

Tankstationzoeker

Goedkoper en duurzamer dan benzine

LPG is beter voor het milieu dan benzine en diesel door de lagere CO₂-uitstoot. Ander groot voordeel van rijden op LPG is dat het onder de streep vaak goedkoper is dan rijden op benzine. De LPG-prijs is namelijk aanzienlijk lager dan de prijs van benzine. De wegenbelasting is wel duurder, door het gewicht van de auto. Moet er nog een LPG-installatie ingebouwd worden, kun je rekenen op kosten tussen de €1.500,- en €3.000,- euro. Niet elke benzineauto is geschikt voor LPG, een inbouwspecialist kan je hierin adviseren.

Afhankelijk van de temperatuur buiten wordt de propaan en butaan in een verschillende verhouding gemengd. In de winter zal deze brandstof daardoor ook iets duurder zijn.

LPG in het kort

Alle belangrijke punten van LPG zijn:

  • Een mix van propaan en butaan;
  • Beter voor het milieu dan benzine en diesel;
  • Aanzienlijk goedkoper dan benzine;
  • Wegenbelasting is duurder, door het gewicht van de auto;
  • Een auto heeft een speciale LPG-installatie nodig om op deze brandstof te kunnen rijden;
  • Een LPG-installatie kost tussen de €1.500 en €3.000.

Al onze brandstoffen