LPG

LPG (liquefied petroleum gas) auto's zijn auto's die rijden op autogas. Het gas is een mix van propaan en butaan. Een LPG installatie kan zelfs achteraf nog worden ingebouwd. Een auto die een LPG tank heeft, heeft ook altijd een benzinetank. De auto's starten vaak met het rijden op benzine en rijden vervolgens door op LPG. Bekijk welke AVIA tankstations LPG aanbieden. 

Tankstationzoeker

Beter voor het milieu en goedkoper

LPG is vergeleken met benzine en diesel een heel stuk beter voor het milieu. Zo stoot LPG 30% minder CO2 uit vergeleken met een benzineauto. Naast dat het voor het milieu beter is, is rijden op LPG ook nog een stuk goedkoper onderaan de streep. Dit komt doordat de prijs van LPG een stuk goedkoper is, namelijk rond de 40% per liter ten opzichte van één liter diesel. 

De wegenbelasting is voor een auto die op LPG rijdt wel hoger. Dit komt door het verschil in gewicht van de auto. Mocht je nu nog niet op LPG rijden, maar lijkt dit wel interessant voor jou of jouw bedrijf? Bekijk dan wat de mogelijkheden zijn voor het inbouwen van een LPG-installatie in jouw auto. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met een inbouwspecialist die jou hier het beste in kan adviseren. Je kan rekenen op kosten tussen de €1.500,- en €3.000,- voor het inbouwen van LPG-installatie.

Afhankelijk van de temperatuur buiten wordt de propaan en butaan in een verschillende verhouding gemengd. In de winter zal deze brandstof daardoor ook iets duurder zijn.

LPG in het kort

Alle belangrijke punten van LPG zijn:

  • Een mix van propaan en butaan;
  • Beter voor het milieu dan benzine en diesel;
  • Aanzienlijk goedkoper dan benzine;
  • Wegenbelasting is duurder, door het gewicht van de auto;
  • Een auto heeft een speciale LPG-installatie nodig om op deze brandstof te kunnen rijden;
  • Een LPG-installatie kost tussen de €1.500 en €3.000.

Al onze brandstoffen