Waterstof

Een waterstofauto is een elektrische auto met een brandstofcel die elektriciteit uit waterstof en zuurstof maakt. In plaats van uitstootgassen stoot een op waterstof rijdende auto enkel waterdamp uit. Doordat een waterstof auto een waterstof tank heeft kan deze snel volgeladen worden. Een waterstof auto combineert eigenlijk de voordelen van een elektrische auto met het gemak van een benzineauto. De actieradius van waterstof auto’s ligt nu al rond de 600km.

Waterstof tanken met AVIA

Waterstof is de brandstof van de toekomst. AVIA Weghorst werkt er daarom hard aan om het tanken van waterstof te kunnen realiseren. Op dit moment zit het al ver in de ontwikkelingsfase en de tijd van waterstof komt steeds dichterbij. De komst van waterstof zorgt voor veel voordelen. Eén daarvan is dat waterstof wordt gewonnen door hernieuwbare energie. Dit zorgt ervoor dat het hele proces van waterstof CO2 vrij is.

Daarnaast heeft waterstof een onuitputtelijke voorraad. Dit komt doordat waterstof uit veel verschillende materialen en stoffen kan worden gewonnen. Denk bijvoorbeeld aan olie, gas en water. Het laatstgenoemde is er in overvloed op deze planeet. Dit betekent dus dat een tekort aan waterstof erg onwaarschijnlijk is. Waterstof blijkt dus een erg duurzame brandstof te zijn.

Waterstof is een geur- en kleurloos gas. Het moet gemaakt worden en komt niet in de natuur voor. Het moet bijvoorbeeld gemaakt worden door groene stroom te combineren met water. Dit wordt groene waterstof genoemd. Tijdens dit proces wordt water omgezet in waterstof, dit wordt elektrolyse genoemd.

Waterstof in het kort

Alle belangrijke punten van waterstof als brandstof zijn:

  • Duurzame brandstof;
  • Oneindige voorraad;
  • Hoge actieradius;
  • Snel te tanken.

Al onze brandstoffen