GTL

GTL is een dieselbrandstof maar dan gemaakt van aardgas. De afkorting staat dan ook voor gas to liquid; gas naar vloeistof. Er zitten veel voordelen aan het gebruik van deze vorm van brandstof. Ten eerste is het duurzamer. Bij verbranding komt er minder roet in de lucht en ook de uitstoot van fijnstof is drastisch minder in vergelijking met een conventionele brandstof. Het kan beter zijn voor je motor om GTL te gebruiken. Door de mindere roetvorming, krijg je minder aanslag op kleppen, injectors en cilinders. Daardoor krijg je minder slijtage aan de motor. Met name de filters zullen minder vervuild zijn. Bekijk welke AVIA tankstations GTL aanbieden. 

Tankstationzoeker

Geen zorgen of je winter- of zomerkwaliteit brandstof nodig hebt

In de winter hoef je, je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de brandstof. Tot 20 graden onder het vriespunt blijft de brandstof van dezelfde kwaliteit. Geen zorgen dus of je winter- of zomerkwaliteit brandstof nodig hebt.  

De van aardgas gemaakte brandstof is geur- en kleurloos. Verder werkt het tanken ervan precies hetzelfde. De pompen en tanks blijven hetzelfde en het duurt even lang om te tanken. GTL kan gebruikt worden in bestaande dieselvoertuigen, machines en opslagtanks. Het kan zonder problemen gemengd worden met conventionele diesel, dus de overstap gaat vlekkeloos. Check wel voor gebruik bij de fabrikant of de motor geschikt is voor GTL.

Met GTL heb je geen last van de welbekende diesellucht. Het is dus zeer geschikt om te gebruiken voor machines waar medewerkers rondom die machines moeten werken. Denk ook aan vervoersdiensten, vuilnisophaaldiensten en bussen.

GTL in het kort

Alle belangrijke punten van GTL zijn:

  • Dieselbrandstof, maar dan gemaakt van aardgas;
  • Duurzamer dan diesel;
  • Minder slijtage aan de motor;
  • Tot -20 graden blijft de brandstof van dezelfde kwaliteit;
  • Geur- en kleurloos;
  • Geen last van de welbekende diesellucht.

Al onze brandstoffen