Diesel

Gewone diesel heet tegenwoordig B7. Het getal 7 staat voor het percentage biobrandstof dat is bijgemengd. Oliemaatschappijen zijn tegenwoordig bij wet verplicht om een bepaald percentage biodiesel te mengen voor elke liter diesel. 

Bekijk op de AVIA tankstationzoeker of er een tankstation bij jou in de buurt is die B7 aan de pomp heeft.

Tankstationzoeker

Bijgemengd biobrandstof

Voor het bijmengen van biobrandstof zijn er verschillende soorten. Bij de B7 variant gaat dit vrijwel altijd om FAME. Deze soort wordt gemaakt van dierlijke en plantaardige oliën en vetten, net zoals bij HVO het geval is. FAME zorgt voor een efficiëntere en schonere verbranding van de brandstof. Ook is de brandstof makkelijk biologisch afbreekbaar. Een nadeel dat FAME met zich meebrengt is dat het bacteriën en water aantrekt. Hierdoor kunnen de filters verstopt raken. Bij de productie van FAME blijft de zuurstof in de brandstof zitten.

Hogere concentraties FAME worden vooral gebruikt in taxi's en stadsbussen. B7 mag in elk voertuig gebruikt worden. Controleer voor de zekerheid altijd even bij de fabrikant van je auto of de motor geschikt is voor het gebruik van B7 diesel. Zo weet je altijd zeker dat je goed zit.

Multipower Diesel

Voor AVIA Multipower Diesel voegen wij een aantal additieven aan onze reguliere diesel toe. Het verbetert de verbranding in de motor en beschermt het brandstofsysteem daarmee nog beter. Je voertuig stoot niet alleen minder uitlaatgassen en roet uit, je reduceert ook je brandstofverbruik. Tank je deze dieselvariant van AVIA, dan draag je dus bij aan een schoner milieu.

De toevoegingen in Multipower Diesel beschermen ook tegen corrosie en oxidatie. Daarnaast heeft het een waterafscheidend en smerend vermogen voor de brandstofpomp. Dat is een handige combinatie, want hiermee vindt totaalonderhoud van jouw brandstofsysteem plaats, zónder dat je extra handelingen verricht. Bij lage temperaturen wordt paraffinevorming vermeden. In de winter hoef je, je dus niet druk te maken over bevroren brandstof in je motor.

Diesel in het kort

Alle belangrijke punten van diesel zijn:

  • Het getal achter de 'B' geeft het percentage bijgemengd biobrandstof weer;
  • FAME wordt bijgemengd;
  • Voor AVIA Multipower Diesel voegen wij een aantal additieven aan onze reguliere diesel toe;
  • Multipower Diesel verbetert de verbranding in de motor;
  • Met Multipower Diesel stoot je minder uitlaatgassen en roet uit;
  • Met Multipower Diesel reduceer je je brandstofverbruik.

Al onze brandstoffen