Laden

Elektrische auto’s zijn in het leven geroepen om de CO2-uitstoot te verminderen en dragen zo bij aan een duurzamere planeet. Een elektrische auto stoot tot wel 40% minder CO2 uit dan een benzineauto.

Tegenwoordig zijn er steeds meer elektrische auto’s onderweg te vinden. Veel mensen kiezen ervoor om over te stappen op een elektrische auto. Kom je bijvoorbeeld thuis van werk, dan kan je jouw auto simpel aansluiten aan een elektrische laadpaal thuis. Je hoeft je verder geen zorgen te maken of je nog moet tanken, maar kan de volgende dag gewoon weer met een volle accu op pad.

Ontdek meer over onze laadpalen

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft veel voordelen ten opzichte van benzine rijden. Elektrisch laden is bijvoorbeeld twee tot drie keer goedkoper dan benzine tanken. Er zijn daarnaast veel snellaadpunten in Nederland op strategische locaties. Je kunt dus door heel Nederland de accu van je auto snel opladen om vervolgens je reis voort te zetten. Tijdens dit moment kan je rustig even pauze nemen en genieten van een heerlijk broodje.

Het rijden van een elektrische auto is ook economisch erg voordelig. Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig dan een auto met een verbrandingsmotor. Dit komt doordat er in een elektromotor minder bewegende onderdelen zitten.

Daarnaast hebben de meeste elektrische auto’s een lagere bijtelling dan auto’s die volledig rijden op fossiele brandstof. Aan elektrische auto’s zitten net zoals benzineauto’s wel enkele nadelen. Weersomstandigheden spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol bij het bereik van de elektrische auto. Als het vriest kan de elektrische auto bijvoorbeeld een minder groot bereik hebben. Bij het rijden van hoge snelheden kan de actieradius sneller afnemen.

De elektriciteit wordt opgeslagen in de batterij van de auto. Deze batterij is gemaakt van lithium-ion technologie. De opgeslagen elektriciteit in de batterij wordt weergegeven in KWh. Dit betekent dus dat de brandstofhoeveelheid van een elektrische auto wordt weergegeven in KWh. Hoeveel kilometer je kan rijden per KWh hangt af van verschillende omstandigheden zoals de snelheid waarmee je rijdt en het weer van buitenaf.

Laden in het kort

Alle belangrijke punten van laden als brandstof zijn:

  • Goedkoper dan benzine en diesel;
  • Verdere economische voordelen;
  • Weersomstandigheden kunnen een rol spelen bij de actieradius;
  • Je stoot met een elektrische auto 40% minder CO2 uit.

Al onze brandstoffen