Diesel

Conventionele diesel heet tegenwoordig B7. Het getal achter de letter ‘B’ geeft het percentage biobrandstof weer dat bij is gemengd. Bij B7 is er dus maximaal 7% biobrandstof gemengd. Behalve B7 is er onder andere ook B10, B30 en B100 te verkrijgen. Oliemaatschappijen zijn wettelijk verplicht om bij elke liter diesel een bepaald percentage biodiesel te mengen. Bekijk welke AVIA tankstations diesel aanbieden. 

Tankstationzoeker

Bijgemengd biobrandstof

Er zijn verschillende soorten biobrandstoffen die bijgemengd kunnen worden. In B7 gaat dit eigenlijk altijd om FAME. FAME wordt, net als HVO, gemaakt van dierlijke en plantaardige oliën en vetten. Het verschilt echter in de manier van verwerking. HVO wordt gemaakt door het plantaardige afval met waterstof te behandelen. Dit proces onttrekt zuurstof uit de brandstof. FAME wordt geproduceerd met behulp van het veresteringsproces, waardoor zuurstof in de brandstof blijft zitten.

Niet alle voertuigen zijn geschikt voor de toevoeging van een hoger percentage biobrandstof. B7 mag in elk voertuig gebruikt worden. Hogere concentraties van FAME worden voornamelijk gebruikt in stadsbussen en taxi’s.

Multipower Diesel

Voor AVIA Multipower Diesel voegen wij een aantal additieven aan onze reguliere diesel toe. Het verbetert de verbranding in de motor en beschermt het brandstofsysteem daarmee nog beter. Je voertuig stoot niet alleen minder uitlaatgassen en roet uit, je reduceert ook je brandstofverbruik. Tank je deze dieselvariant van AVIA, dan draag je dus bij aan een schoner milieu.

De toevoegingen in Multipower Diesel beschermen ook tegen corrosie en oxidatie. Daarnaast heeft het een waterafscheidend en smerend vermogen voor de brandstofpomp. Dat is een handige combinatie, want hiermee vindt totaalonderhoud van jouw brandstofsysteem plaats, zónder dat je extra handelingen verricht. Bij lage temperaturen wordt paraffinevorming vermeden. In de winter hoef je je dus niet druk te maken over bevroren brandstof in je motor.

Diesel in het kort

Alle belangrijke punten van diesel zijn:

  • Het getal achter de 'B' geeft het percentage bijgemengd biobrandstof weer;
  • FAME wordt bijgemengd;
  • Hogere concentraties van FAME wordt voornamelijk gebruikt in taxi's en stadsbussen;
  • Voor AVIA Multipower Diesel voegen wij een aantal additieven aan onze reguliere diesel toe;
  • Multipower Diesel verbetert de verbranding in de motor;
  • Met Multipower Diesel stoot je minder uitlaatgassen en roet uit;
  • Met Multipower Diesel reduceer je je brandstofverbruik.

Al onze brandstoffen