Je auto stralend schoon van binnen en van buiten

Nieuws 17 augustus 2022

De meeste AVIA tankstations hebben ook een carwash met wasstraat, ruime wasboxen en hoogwaardige stofzuigers.

 

Schade aan de lak voorkomen en veilig onderweg

Regelmatig je auto wassen draagt bij aan een langere levensduur van je auto. Vogelpoep, pekel en hars van de bomen kunnen schade veroorzaken aan de autolak. Daarnaast is rijden in een schone auto ook veiliger. Een schone, glanzende auto is door de glinstering en weerkaatsing van licht beter zichtbaar voor het overige verkeer en vuil op je autolampen houdt het licht tegen, waardoor je richtingaanwijzers en remlichten minder goed zichtbaar zijn. Je ziet zelf ook minder als je koplampen en autoruiten vies zijn. Voor een goede werking van de camera’s, sensoren en lasers van je auto is het ook belangrijk om deze onderdelen regelmatig schoon te maken.

Bij goed onderhoud van je auto hoort niet alleen de jaarlijkse onderhoudsbeurt, maar dus ook het regelmatig wassen. Bij veelvuldig gebruik van de auto zou je eigenlijk één keer per week de auto even moeten wassen en in ieder geval zo snel mogelijk vogelpoep, hars en pekel er vanaf moeten halen. Daarnaast is het aan te raden een of twee keer per maand een grondige wasbeurt te doen.

Wasstraten zijn de gemakkelijkste, snelste en de meest milieuvriendelijke manier om je auto weer goed schoon te krijgen.

 

Milieuvriendelijke autowasstraat

Bij AVIA Weghorst blijven we verduurzamen en dat geldt ook voor onze wasstraten. We gebruiken alleen milieuvriendelijke shampoos, waardoor er geen giftige en chemische stoffen in het afvalwater terechtkomen. We vangen al het water op dat wordt gebruikt bij het wassen en reinigen en zuiveren het opgevangen water via een bio-zuiveringsinstallatie. Alle zeepresten, bacteriën en ander vuil wordt uit het water gezuiverd, zodat het water keer op keer opnieuw gebruikt kan worden. We besparen hiermee per wasbeurt maar liefst 80 tot 90 procent aan water.

 

Verschillende wasmogelijkheden

Afhankelijk van de locatie kun je kiezen uit verschillende carwashmogelijkheden. Deze variëren van een basiswasprogramma tot een zeer uitgebreide wasbeurt bij een van onze volautomatische, moderne roll-overs. Voor een optimaal comfort en reiniging kun je gebruik maken van onze kettingwasstraten. Je wordt automatisch over de rail geleid, terwijl je rustig in de auto kunt blijven zitten.

 

Door de wasstraat zonder krassen

Krassen in je lak veroorzaakt door de harde borstels en agressieve wasmiddelen die in de wasstraat gebruikt werden, was ooit een veel voorkomend probleem. Onze wasstraten veroorzaken geen krassen in je lak. Wij werken met de meest moderne, geavanceerde apparatuur en shampoos die niet alleen vriendelijk zijn voor het milieu, maar ook voor je lak.

 

Wasboxen

Was je je auto toch liever met de hand? Op veel van onze locaties zijn er ook ruim opgezette wasboxen aanwezig met een ruim assortiment producten, zoals verschillende wasborstels en een hogedrukspuit. De wasboxen werken met een muntjessysteem en via het bedieningspaneel kun je kiezen wat je nodig hebt: koud of warm water, zeep of wax. Bij de meeste tankstations zijn ook hoogwaardige stofzuigers aanwezig met lange stofzuigerslangen, zodat je ook goed onder de stoelen kunt reinigen.

Na een bezoek aan onze wasstraat is je auto van binnen én van buiten helemaal schoon en kun je weer veilig de weg op.