AVIA Weghorst en Olie Distributie Noord samen de toekomst in!

Nieuws 1 juni 2016

AVIA Weghorst uit Enschede neemt 33 tankstations over van brandstoffen-leverancier ODN (Olie Distributie Noord) te Bedum. Tevens is het een start van een intensieve samenwerking tussen beide bedrijven. Samen bieden zij hun klanten een uitgebreider netwerk en een professionele dienstverlening.

 

Samenwerking

De samenwerking tussen beide bedrijven sluit uitstekend aan bij de groeiambities van AVIA Weghorst en de behoefte aan een eenduidig beeldmerk van ODN. ‘Wij willen onze klant het beste netwerk bieden’, verteld Niek Weghorst, Commercieel Directeur van AVIA Weghorst. ‘We zijn steeds sterker vertegenwoordigd in Overijssel, Gelderland en Drenthe. Ook in de provincies Groningen en Friesland kunnen we met deze samenwerking onze klant nu een goed netwerk bieden’. En natuurlijk is het voor ons landelijke AVIA netwerk ook een mooie aanvulling.

 

Eenduidige uitstraling

ODN heeft nu 33 tankstations in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. ‘Deze locaties hebben een divers beeldmerk, de één heeft Total op de luifel, de ander Q8 en weer een ander ODN’, zegt Wout Neutel, technisch directeur van ODN. ‘We zijn al langer op zoek naar een eenduidige uitstraling en met AVIA Weghorst wordt dit nu gerealiseerd’. AVIA Weghorst zal de 33 locaties vanaf 1 juli gaan exploiteren, de locaties zullen gefaseerd worden omgekleurd in de AVIA uitstraling. De overname zal geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Naast de netwerk uitbreiding zullen beide partijen ook gaan samenwerken op het gebied van inkoop, planning en logistiek. ‘Op deze manier kan zowel AVIA Weghorst als ODN de B2B klanten nog beter van dienst zijn’, aldus Niels Seinen, operationeel directeur van AVIA Weghorst. ‘Daarnaast zien we deze samenwerking ook als een mooie kans om van elkaars expertises te leren’, vult Wout Neutel aan.

 

Over AVIA

De Coöperatie AVIA Nederland bestaat uit vijf zelfstandige ondernemingen met een netwerk van meer dan 320 tankstations. Eén van deze ondernemingen is AVIA Weghorst.

 

Over ODN

ODN levert brandstoffen en smeermiddelen aan bedrijven in de agrarische sector, transportbedrijven, loonbedrijven, scheepsvaart, aannemerij en industrie. Tevens is ODN Kiwa erkend installateur voor bovengrondse brandstoftanks.