Smeermiddelen voor een langere levensduur en betere prestatie van je auto

Nieuws 31 maart 2023

Brandstoffen zijn nodig om je auto vooruit te krijgen en smeermiddelen zorgen ervoor dat de motor van je auto ook daadwerkelijk blijft draaien. We hebben in de loop der jaren onze sporen als allround mobiliteitsleverancier verdiend. Niet alleen onze brandstoffen, maar ook AVIA’s smeermiddelen behoren tot de absolute top van de markt. Smeermiddelen zorgen voor een langere levensduur en betere prestatie van je auto, dus ook hierbij staat kwaliteit bij ons altijd op één.

 

Smeermiddelen verminderen slijtage

Smeermiddelen verminderen de wrijving tussen de bewegende metalen delen in de motor van je auto, waardoor de onderdelen minder snel slijten en de levensduur van de motor wordt verlengd. Smeermiddelen bevatten daarnaast extra toevoegingen die de onderdelen van de motor beschermen tegen slijtage, roest en corrosie. Deze toevoegingen vormen een beschermende laag op de metalen oppervlakken en voorkomen dat ze beschadigd raken door hitte en wrijving.

 

Smeermiddelen zorgen voor brandstofbesparing

Door het gebruik van het juiste smeermiddel kan de motor van je auto beter presteren. Door de vermindering van de wrijving wordt de efficiëntie van de motor verhoogd en de prestaties verbeterd, waardoor de motor minder brandstof verbruikt.

 

Verschillende soorten smeermiddelen

Er zijn verschillende soorten smeermiddelen en AVIA Weghorst heeft een uitgebreid assortiment, zodat er bij ons altijd een smeermiddel verkrijgbaar is dat het meest geschikt is voor jouw voertuig:

  1. Automatische transmissieoliën
  2. Biologisch afbreekbare hydraulische oliën
  3. Motoroliën
  4. Hydraulische oliën
  5. Smeervetten
  6. Tandwiel- en transmissieoliën
  7. Universele oliën voor tractoren en bouwmachines

 

Biologisch afbreekbare hydraulische oliën

Biologisch afbreekbare hydraulische oliën worden op een natuurlijke wijze afgebroken, waardoor ze niet schadelijk zijn voor het milieu en veiliger zijn voor de gezondheid omdat ze minder giftige stoffen bevatten dan traditionele hydraulische oliën. Biologisch afbreekbare hydraulische oliën bieden hetzelfde niveau van smering en bescherming en hebben een vergelijkbare viscositeit en stabiliteit als traditionele hydraulische oliën, waardoor ze vergelijkbaar en soms zelfs beter presteren. Door het gebruik van biologisch afbreekbare hydraulische oliën kan de levensduur van hydraulische systemen worden verlengd, omdat deze oliën minder agressievere stoffen bevatten en er minder slijtage en corrosie optreedt bij de onderdelen van het systeem.

 

Juiste smeermiddel voor jouw auto

Het is belangrijk om het juiste smeermiddel te gebruiken dat aanbevolen wordt door de fabrikant van jouw auto. Het gebruik van het verkeerde smeermiddel kan leiden tot verminderde prestaties, slijtage van de onderdelen en in sommige gevallen zelfs tot schade aan de motor. Wil je weten welk smeermiddel het beste is voor jouw auto? Vul hieronder je kenteken in en zie in één oogopslag welke AVIA-smeermiddelen je het beste kunt gebruiken: https://avia-nld.lubricantadvisor.com/nl