AVIA Nederland hoofdsponsor Bart Schaap

Nieuws 12 juli 2017

Het jonge ijsspeedway talent Bart Schaap (18) wordt komend jaar gesponsord door AVIA Nederland. AVIA Nederland neemt de sponsoring van de jonge coureur over van AVIA Marees uit Kolhorn.

 

Buitengewone sport

IJsspeedway is een bijzondere en buitengewone spectaculaire sport die onder de categorie ‘extreme sports’ gerekend mag worden. Motorcoureurs racen met 120 km/u, zonder remmen en met spikes op de banden tegen elkaar op een 400m ijsbaan. Nederland organiseert elk jaar het WK IJsspeedway. Komend jaar vindt de finale plaats in het Thialf stadion in Heerenveen.

 

Trainen in Zweden

Bart Schaap is één van de weinige Nederlanders die aan ijsspeedway doet. En dat is niet zo gek, want de sport is niet goedkoop en even trainen zit niet in. “Wij reizen af naar Zweden, dat is zo'n 2000 km rijden”, aldus Schaap over zijn ijsspeedway trainingen. AVIA Nederland wil met de sponsoring daarom bijdragen aan de ontwikkeling van Bart Schaap, maar ook aan de IJsspeedway in het algemeen.

 

Bart Schaap

Bart Schaap (18) is vanaf jongs af aan al onder de indruk geweest van ijsspeedway. Na zijn eerste trainingskamp op zijn vijftiende wist hij het zeker, “dit ga ik doorzetten!”. De jonge coureur heeft ondertussen al wedstrijden gereden in Oostenrijk, Duitsland en Nederland en kijkt uit naar het komende seizoen.