AVIA tankstation in de top 100 Food Influencer van Nederland

Nieuws 23 november 2016

AVIA Lonnekermeer aan de Rijksweg A1 bij afslag Hengelo Noord heeft de 93e plaats behaald in de top 100 Food Influencers van Nederland. Het tankstation met foodplaza staat in deze ranglijst tussen vele gerenommeerde restaurants, chef koks en foodbloggers.

 

Nieuwe kijk op eten en drinken

De plek is behaald door de nieuwe kijk op eten en drinken voor onderweg en de kwaliteit daarvan op de locatie. Vorig jaar december is er in het tankstation een Foodplaza geopend in samenwerking met chef-kok/eigenaar Willem Dankers van Restaurant Dorset uit Borne. In deze Foodplaza worden alle gerechten en broodjes zelf gemaakt met verse en gezonde ingrediënten.

 

Service en Kwaliteit

‘Alles in het tankstation is gericht op service en kwaliteit sinds de heropening’, zegt Niek Weghorst, commercieel directeur van AVIA Weghorst, eigenaar van het tankstation. ‘Zo ook in het Foodplaza’, vult Willem Dankers aan. Het gaat om de beleving en lekker en gezond eten. Zo zijn er in het tankstation o.a. verschillende soorten belegde broodjes, yoghurtjes, couscous, maaltijden en patisserie verkrijgbaar. De maaltijden verschillen iedere week, de klanten hebben altijd keuze uit pasta, stampot, vis of een lekker stukje vlees. De maaltijden kunnen klanten ook mee naar huis nemen. De hele dag staat er in het Foodplaza een kok om alle gerechten en producten ter plekke te bereiden.  ‘We zijn ontzettend trots op onze plek in deze bijzondere top 100. Daarnaast zijn wij, in tegenstelling tot de andere prijswinnaars, nog geen jaar open!´

 

Kilometervreters

FlavorFlav schrijft over Dankers: ‘Topchef én eigenaar van een wegrestaurant. Dorset, het high-end restaurant dat werd beloond met een bib gourmand, was niet genoeg voor deze ondernemer uit het oosten. Toen een vrachtwagen net iets te laat remde bij het plaatselijke benzinestation, zag Dankers daarin een kans om kilometervreters iets beters te gaan serveren dan kleffe broodjes uit plastic cellofaan. Al veel automobilisten vinden het AVIA-pompstation Lonnekermeer langs de A1, tussen Oldenzaal en Hengelo, een omweg waard. Wanneer zou de beroemde bandenfabrikant er een slipspoor achterlaten?‘
 
De Food Influencers top 100 werd 21 november bekend gemaakt en is samengesteld door de blog FlavorFlav. Bekijk de hele top 100.