Na 53 jaar niet meer tanken bij familie van der Aa in Rossum

Nieuws 28 april 2020

Er komt een einde aan een mooi tijdperk. Na 53 jaar gezellig tanken in Rossum bij familie van der Aa sluiten Frans en Carla van der Aa op 30 april samen met hun kinderen de deuren van het tankstation aan de Oldenzaalsestraat.

Carla en Frans gaan genieten van hun welverdiende pensioen. De roots van ‘tankstation van der Aa’ liggen niet aan de Oldenzaalsestraat. Nee, die liggen aan de Grotestraat in de Rossumse dorpskern. Daar begonnen de ouders van Carla, Arnold en Annie Lammerink, in 1967 hun tankstation. Drie pompen, een bel en een piepklein glazen kantoortje om te betalen. Contant met guldens.

Carla en Frans namen in 1987 het bedrijf over van hun ouders. In 1995 opende zij aan de rondweg een nieuw tankstation met het merk AVIA. Het tankstation is, met de vele veranderingen in de dienstverlening, de betaling en het winkelaanbod, steeds meegegroeid. Werden in het begin de prijzen nog handmatig door Frans bovenop de ladder aangepast, nu gebeurt het met een druk op de knop.

Ondanks alle veranderingen is de afgelopen 53 jaar één ding hetzelfde gebleven, het gezellige praatje bij het afrekenen. Deze service is Frans en Carla door de ouders met de paplepel in gegoten én is volgens de bijna pensionado’s ook groot onderdeel geweest van hun succes.

Carla en Frans sluiten op donderdag 30 april om 19.00 uur gezamenlijk met hun twee kinderen symbolisch de 4 sloten op de voordeur van de shop. Hierna hadden ze hun pensioen graag gevierd met een hapje en een drankje voor alle klanten in de loods achter het tankstation. ‘Helaas kan dit feestje nu niet doorgaan door het Coronavirus, dus nu gaan we er thuis met z’n tweeën maar een goede borrel op drinken’, licht Carla toe.

De vaste klanten van de locatie hoeven overigens niet op zoek naar een nieuwe tankspot. Op 1 mei opent de nieuwe exploitant van de locatie, Irma Kamphuis, samen met haar partner de deuren van de shop onder de naam Tankshop Kamphuis.

Het aanbod brandstoffen op de locatie vind je hier.