6 tips voor jouw energietransitie

Nieuws 3 maart 2023

AVIA Weghorst wil klanten ondersteunen in hun energietransitie. Dit betekent dat we verder gaan dan enkel het verkopen van brandstof en smeermiddelen. Wij ondersteunen jouw bedrijf volledig in de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame brandstoffen. Je hoeft niet in één keer van fossiele brandstoffen over te gaan naar elektrisch laden. Je kunt in eerste instantie ook kijken naar de mogelijkheden om een biobrandstof te gebruiken als vervanger van de fossiele brandstof.

 

Tip 1: Kies een vaste transitiepartner

Iedereen heeft een andere energiebehoefte. De één maakt vele kilometers en de andere maakt korte bewegingen binnen de grote steden. Elke sector heeft eigen uitdagingen. Kies daarom een vaste partner die de markt en de energiebehoefte kent. Zo weet je de zeker dat jouw energietransitie soepel verloopt en dat er over alles goed wordt nagedacht. Het hebben van een vaste transitiepartner zorgt er ook voor dat je direct terecht kunt bij vragen of problemen. Deze kunnen dan direct worden opgelost door één van onze medewerkers.

 

Tip 2: Kies voor kwaliteit

Zorg dat je kiest voor een goede oplossing. Kies voor de beste de materialen en bouwkwaliteiten. Zo hebben onze AC laders van AVIA VOLT een snelle reparatiecyclus omdat ze niet op locatie worden gerepareerd. De gehele laadmodule is eenvoudig te vervangen zodat je direct door kunt laden. De buitenkant van de AC laders is ontzettend stevig, terwijl de binnenkant een technologisch hoogstandje is.

Hetzelfde geldt voor onze DC laders. Deze slimme laders zorgen ervoor dat elke auto wordt geladen op basis van zijn energiebehoefte. Ook zijn onze DC laders te configureren als HPC laders (razendsnel laden). Met HPC laden wordt er met een snelheid vanaf 150 kW per uur geladen!

 

Tip 3: Maak het gemakkelijk

Dankzij onze mobiele DC lader kun je op elke plek snel bijladen. Op bouwplaatsen, lokale tankstations of op plekken die niet geschikt zijn om de hele infrastructuur voor een laadplein aan te leggen. Hiermee maken we DC laden voor iedereen beschikbaar en gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is krachtstroom en een vijfpolige 63 of 32 Ampère stopcontact om de lader aan te sluiten. Simpeler dan dit kan het niet. De mobiele DC lader heeft, ondanks dat het geen vaste aansluiting heeft, een laadvermogen van 40kW. De mobiele DC lader is geschikt voor elk type autoaansluiting.

 

Tip 4: Werk vanuit een korte- en langetermijnplan

De energietransitie bestaat vaak uit grote stappen. Het overstappen op elektrische voertuigen of misschien zelfs waterstof. Vergeet niet dat de fossiele oplossingen steeds zuiniger en schoner worden. Door bijvoorbeeld AdBlue te tanken verminder je de uitstoot. Dit kan vanaf morgen al. Denk daarom na over de handelingen die je vanaf morgen al kunt doen om duurzamer te bewegen. Zo kan je ook eerst overstappen op biobrandstoffen als HVO20 of HVO100. Hiermee heb je al een groot begin gemaakt met de verduurzamingen van het wagenpark. HVO100 stoot namelijk tot wel 90% minder CO2 uit dan conventionele diesel.

 

Tip 5: Er is geen standaard, vraag om maatwerk

Hoe specifieker je jouw energiemix samenstelt, hoe sneller je kunt verduurzamen. Door te kijken naar je wagenpark kun je snel en eenvoudig overstappen op een schonere HVO mix. Hierdoor behoudt je toegang tot de grote hoofdsteden en draag je bij aan een schonere lucht. Voor iedereen is de huidige situatie anders en dat betekent dat er maatwerk nodig is. Bij AVIA Weghorst bieden wij dit maatwerk. We kijken naar de huidige en gewenste situatie en bieden een oplossing die het meest geschikt is voor jouw wagenpark.

 

Tip 6: Volg de nieuwste ontwikkelingen

De energietransitie kost tijd. Elke dag worden er aan nieuwe innovaties gewerkt om op schonere manieren energie te genereren. Wij van AVIA Weghorst volgen die ontwikkelingen op de voet en kijken hoe deze innovaties kunnen bijdragen aan een schone energiemix voor onze klanten. Ondertussen maken we onze fossiele producten steeds efficiënter en schoner. Zelf kun je natuurlijk ook de nieuwste ontwikkelingen in de markt volgen om altijd op de hoogte te zijn van wat er speelt.

Geïnteresseerd in een vaste energietransitiepartner? Neem dan gerust contact met ons op via klantenservice@aviaweghorst.nl of bel naar (088) 13 440 00.