Partnership E&CO

Nieuws 13 mei 2024

Samen met E&CO zullen wij ons de komende jaren focussen op het realiseren van laadpleinen voor elektrisch vervoer op bedrijventerreinen of andere strategische locaties. Op bedrijventerreinen zal de komende jaren een toenemende behoefte zijn om zakelijk elektrisch vervoer op te laden, te denken aan bedrijfsbussen en zwaarder transport. Door netcongestie, waar we momenteel landelijk mee te maken hebben, is het van belang om te kijken naar alternatieve oplossingen, denk aan elektrisch laden in combinatie met batterijopslag en/of collectieve oplossingen zoals het delen van de elektriciteitsaansluiting en laadinfrastructuur met omliggende bedrijven.

Nick Buitenhuis van E&CO: "Wij zijn als ontwikkelaar voornamelijk actief op bedrijventerreinen en zijn blij dat we met AVIA Weghorst een partij hebben gevonden die net als wij een no-nonsense aanpak hebben en waarde aan ons toevoegen met hun kennis en knowhow in de gehele exploitatiefase."

Bart Leussink van AVIA Weghorst voegt daaraan toe: "We werken graag samen met E&CO om verder uit te breiden met onze AVIA VOLT propositie. Strategische samenwerkingen zijn essentieel om de duurzaamheidsambities haalbaar te maken. We zien in E&CO een sterke partner om AVIA VOLT verder uit te kunnen rollen en ondernemers mogelijkheden te bieden hun wagenparken te verduurzamen, ondanks de uitdagingen die er zijn zoals netcongestie."

In de samenwerking richten we ons onder andere op:

  • Openbare snellaadstations voor de logistieke sector.
  • Collectieve laadpleinen binnen Smart Energy Hubs en/of lokale samenwerkingsverbanden.